Wonen, werken, rijden op zon en wind

Wonen, werken en rijden op energie  uit zon en wind

Door zonne- en windenergie te koppelen aan de opkomst van elektrische voertuigen kunnen we de energietransitie van fossiele naar duurzame brandstoffen versnellen. De batterijen van elektrische voertuigen zijn hierbij een onmisbare schakel. Ze bieden een geweldige kans om schone energie op te slaan om er later mee te koken, douchen of om bedrijven en woningen mee te verwarmen. We laden onze elektrische voertuigen duurzaam op als er veel aanbod van goedkope zonne- en windenergie is.

Door slim te laden en ontladen van elektrische voertuigen zetten we belangrijke stappen in de energietransitie van fossiele naar duurzame energie uit zon en wind.

slim laden

praktijk
onderzoek

mondiale
standaard

Nieuws

Smart Charging Trendmonitor november 2018

De nieuwe Smart Charging Trendmonitor is bijgewerkt met de gegevens tot en met oktober 2018. In deze Trendmonitor weer volop aandacht voor de groei van het aantal BEV's en de batterijcapaciteit van de nieuwe modellen. Wij brengen graag Smart Charging in Nederland zo goed mogelijk in kaart en zijn altijd geïnteresseerd in opmerkingen, aanvullingen en verbeteringen. De volledige Trendmonitor Smart Charging kunt u hier downloaden.

Slim laden voorkomt overbelasting energienetwerk

Automobilisten die slim laden doen dit vooral buiten de drukke uren op het energienetwerk. Ook valt te zien dat de totale energievraag van mensen die Slim Laden naar de nachturen verschuift.  Dit blijkt uit een analyse van het laadgedrag van 140 automobilisten die de Slim Laden App van Jedlix gebruiken. In totaal zijn 10-duizend laadsessie geanalyseerd door data-analist Nazir Refa van ElaadNL. ”We zien in de cijfers dat automobilisten bij Slim Laden [..]

Algoritmes solide basis voor slim laden

  Slim laden. Daarmee wordt elektrisch rijden nog beter dan het al is. Niet laden zodra je de stekker aansluit, maar zoveel mogelijk in de daluren, als er veel groene stroom is en de tarieven laag zijn. Automatisch, zonder dat de e-rijder er iets voor hoeft te doen. Hoe zorgen we ervoor dat dit snel mainstream wordt? Een nieuw rekenmodel dat werkt met algoritmes biedt een solide basis. Het nieuwe rekenmodel is ontwikkeld binnen het Nationaal Dataonderzoek [..]

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie