Wonen, werken, rijden op zon en wind

Wonen, werken en rijden op energie  uit zon en wind

Door zonne- en windenergie te koppelen aan de opkomst van elektrische voertuigen kunnen we de energietransitie van fossiele naar duurzame brandstoffen versnellen. De batterijen van elektrische voertuigen zijn hierbij een onmisbare schakel. Ze bieden een geweldige kans om schone energie op te slaan om er later mee te koken, douchen of om bedrijven en woningen mee te verwarmen. We laden onze elektrische voertuigen duurzaam op als er veel aanbod van goedkope zonne- en windenergie is.

Door slim te laden en ontladen van elektrische voertuigen zetten we belangrijke stappen in de energietransitie van fossiele naar duurzame energie uit zon en wind.

slim laden

praktijk
onderzoek

mondiale
standaard

Nieuws

Smart Charging: Dé oplossing voor iedereen!

Door: Willem Knol Projectleider Den Haag elektrisch Zo’n 1.700 Hagenaars en Hagenezen rijden in een elektrische auto. De overgrote meerderheid hiervan laadt in de openbare ruimte, aangezien zij niet de beschikking hebben over een eigen oprit. Samen met de laadbehoefte van forenzen en bezoekers heeft dit geresulteerd in een laadnetwerk van ruim 850 openbare laadpalen. De verwachting is dat dit de komende jaren verder groeit tot zo’n 1.500 stuks. Deze groei [..]

Smart Charging Trend Monitor april 2018

De nieuwe herziene Smart Charging Trendmonitor is weer beschikbaar voor download. Een van de voornaamste ontwikkelingen is de toename van het aantal laadpunten in gemeenten. Dit heeft geleid tot een nieuwe top 10 bij de Ranglijst Laadinfrastructuur gemeenten in Nederland. Naast deze ranglijst natuurlijk ook aandacht voor onder andere elektrische bussen en de groei van duurzame bronnen voor slim laden.  U kunt de Smart Charging Trendmonitor hier downloaden.  

Aantal laadpunten in Nederland afgelopen jaar met ruim 22 % gestegen

Gemeente Ouder-Amstel hoogste nieuwe binnenkomer in top 10, Amsterdam nieuwe koploper Ranglijst Infrastructuur Nederlandse gemeenten Nederland investeert in hoog tempo in de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Het aantal beschikbare laadpunten in maart 2018 is in vergelijking met dezelfde maand in 2017 met 22,4% gestegen. van 3,1 naar 3,8 punten per 1000 voertuigen. De gemeente Amsterdam is op dit moment het best voorbereid op de komst van [..]

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie