Onderdeel van de
green deal elektrisch vervoer
2016 - 2020

Over Living Lab Smart Charging

Het Living Lab Smart Charging onderzoekt hoe Smart Charging een breed gedragen werkelijkheid wordt. De laadpalen in Nederland worden slim gemaakt. Op die laadpalen worden tests en onderzoeken uitgevoerd samen met gebruikers, overheden, bedrijven en universiteiten. Zo komen we als Nederland samen tot de nieuwe mondiale standaard voor Smart Charging. Nederland rijdt op zon en wind.

In de Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020 wordt het Living Lab Smart Charging als duidelijk doel benoemd om te komen tot een vergroening van onze energiehuishouding. De stichting ElaadNL heeft het initiatief genomen de start te maken. ElaadNL is daarmee een van de partners in het Living Lab Smart Charging.

Elke partner heeft een eigen ultiem doel bij de deelname in het LLSC. Dat is een belangrijke drijver naar succes. Het gezamenlijke doel is ook helder. Bij een succesvolle implementatie tot mondiale standaard, profiteren we allemaal. Economisch, in arbeid en vooral: in de verbetering van de wereld waarin we leven.

Op de hoogte blijven!

Bij vooruitstrevende ontwikkelingen horen meningen. Hoort nieuws. Opinie. Verslaglegging. Die zijn hier verzameld. In blogs, nieuwsberichten, persberichten, verkorte resultaten van afgeronde onderzoeken en tussentijdse van lopende. Ook zijn hier links te vinden van wetenschappelijke publicaties.

Persvragen
RenĂ© Bastiaans, communicatiemanager Living Lab Smart Charging 
rene.bastiaans@livinglabsmartcharging.nl  
+31(0)6 2115 3655