14 sep 2017BLOG

Tienduizenden nieuwe elektrische rijders nodig voor slim laden

De Volkskrant meldde vorige week dat Nederland wereldwijd koploper is op het gebied van elektrisch rijden. Daar mogen we trots op zijn. Het is vooral de infrastructuur voor laden die onze positie zo bijzonder maakt. De laadpalen waaraan automobilisten hun kabel leggen om de accu op te laden zijn slim, innovatief en volop in ontwikkeling. Living Lab Smart Charging is een open platform met overheden en partijen uit de wereld van elektrisch vervoer. Samen onderzoeken we hoe we door slim te laden heel Nederland op zonne- en windenergie kunnen laten rijden.

Nederlands systeem laadpalen uniek in de wereld

We hebben veel laadpunten per elektrische auto en per inwoner.  We gebruiken universele ‘open source’  technologie, waardoor elke aanbieder van energie en elk type auto op elkaar aangesloten kunnen worden.  Ook kijken we naar slimme laadoplossingen om het elektriciteitsnet te ontlasten en om beter gebruik te maken van het aanbod van duurzame energie. Om dit te bereiken zijn we permanent op zoek naar verbetering. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met vele relevante partijen in de markt en we zijn steeds op zoek naar nieuwe partners.  Hiermee is het Nederlands systeem van slimme laadpalen uniek in de wereld.

Opschaling is noodzakelijk

Vanuit het Living Lab Smart Charging werken we aan proefprojecten met gebruikers om het slim laden van elektrische auto’s in de praktijk te testen. Zo onderzoeken we hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen laden. Ook kijken we naar de kansen om meer gebruik te maken van zon en wind om de auto op te laten rijden.  Andere landen hebben daarom veel belangstelling voor wat er op dit gebied  gebeurt in Nederland. Door nu te zorgen voor opschaling van de slim-laden projecten kunnen we internationaal een vooraanstaande rol blijven spelen.

Living Lab Smart Charging werkt er aan om Nederland voor te bereiden op de enorme groei aan elektrische auto’s.  Wij willen het niveau van het slim laden naar een hoger plan tillen; tienduizenden  mensen die slim laden, met keuze uit tientallen innovatieve toepassingen.

Zo willen we bijvoorbeeld zorgen dat bedrijven in Nederland elektrisch gaan rijden om zo met tienduizenden nieuwe elektrische rijders in de praktijk te leren hoe we nog slimmer en efficiënter onze elektrische auto op zonne- en windenergie kunnen laden.

Meer weten? Kijk dan op www.livinglabsmartcharging.nl

 

Reacties

Geen reacties

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie