Smart Charging Trendmonitor juli 2018 

Verkoopcijfers EV nog niet uitgepiekt

De nieuwe Smart Charging Trendmonitor is weer gereed voor download. Zoals elke maand worden de lopende trends geanalyseerd waaronder de groei van het aantal (slimme) laadpalen, de groei van het aantal elektrische voertuigen in Nederland en de toename van duurzame energie op het net. 

Aan de hand van de vorige trendmonitor kon al een voorzichtige voorspelling worden gedaan over de verkoopaantallen van volledig elektrische auto's (Battery Electric Vehicle, BEV) in Nederland. Over het gehele jaar lagen de verkopen al veel hoger dan over de voorgaande jaren, maar de trend bleef duidelijk aanwezig. Zo kende vorige maand een absolute piek in het aantal verkochte BEV's. Wij kijken vol verwachting naar een volgende piek omstreeks september. De schaal van de grafiek zal aangepast moeten worden en deze opwaartse trend zal de komende tijd meer aandacht vragen. 

Download de trendmonitor.

Het Living Lab Smart Charging is altijd op zoek naar nieuwe initiatieven op het gebied van slim laden en de inzet van duurzame energie voor elektrische mobiliteit. Bent u zelf betrokken bij een interessant project, laat het ons weten!

 

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie