Energieleverancier Qurrent voert een proef uit om elektrische auto’s slimmer en goedkoper te laden door middel van een telefoon-app

Pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden

Energieleverancier Qurrent voert een proef uit om elektrische auto’s slimmer en goedkoper te laden door middel van een app. De auto’s uit de proef gaan automatisch laden als de prijzen laag zijn. Het tarief wisselt op basis van vraag en aanbod. 

WAT DUURZAAM AANTREKKELIJKER MAKEN

Met slim laden kan de energie die beschikbaar is op het net, het meest efficiënt ingezet worden: laden op de momenten wanneer duurzame energie goed voorradig is en minder snel laden wanneer er veel vraag is naar energie. Qurrent wil onderzoeken hoe deze manier van balanceren zo eenvoudig mogelijk geïmplementeerd kan worden. 

HOE SLIM LADEN APP

Via de Slim Laden App kunnen gebruikers zelf aangeven of ze de auto snel willen laden, of meer tijd hebben en zo goedkoper kunnen laden. De pilot is bedoeld om te zien hoe snel voordeel behaald kan worden en om het ‘laadgedrag’ van gebruikers te analyseren. Als het systeem in de praktijk werkt, zal het aan alle klanten beschikbaar gesteld worden. 

WIE VERSCHILLENDE ELEKTRISCHE AUTO'S

Qurrent werkt voor de proef samen met Alfen voor de laadinfrastructuur en IHomer voor de softwarematige sturing. Deelnemers hebben verschillende elektrische auto’s zoals de Mitsubishi Outlander, Opel Ampera E, Tesla Model S, Volkswagen Passat GTE en Renault Zoë. Wanneer de proef succesvol is, wil Qurrent de app aan al haar klanten aanbieden. Meer informatie treft u op de site van Qurrent.

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie