Grunneger Power is een coöperatie die eigen laadpalen verbindt aan eigen duurzame stroomvoorziening

Grunneger Power 

Grunneger Power heeft in 2017 laadpalen overgenomen van EVnetNL in de gemeenten Groningen en Ten Boer. GP koppelt deze laadpalen aan de stroomvoorziening die zij vanuit haar coöperatie ontwikkelt. Hiermee brengt GP het rijden op de zon in de praktijk. GP en LLSC werken graag samen om de ontwikkeling van smart charging samen verder te brengen.

WAT SAMENWERKINGSVERBAND

 
Grunneger Power en Living Lab Smart Charging zijn een samenwerkingsverband aangegaan om samen projecten uit te voeren en onderzoek te doen naar slim duurzaam laden. Hiervoor werken zij samen in verschillende proefprojecten met andere coöperaties en verschillende organisaties en overheden. 
 

HOE PROEFPROJECTEN

 
Grunneger Power en Living Lab Smart Charging zijn samen betrokken bij onder andere de volgende proefprojecten:
 
Nieuwe laadpaal voor EV-taxi’s, indirect gekoppeld aan nieuwe zonnepanelen van Grunneger Power in het project Alfa Postcoderoos. Hierin faciliteert GP samenwerking met o.a. Gemeente Groningen en de betreffende taxiondernemers voor het stationsgebied Hoofdstation Groningen.
 
Het ontwikkelen van een voorbeeldcase voor laden op coöperatiestroom. GP verbindt de laadinfrastructuur die zij van EVnetNL over heeft genomen (en mogelijk ook nieuwe infrastructuur) met haar diensten vanuit de energie coöperatie. Deze verbinding zorgt voor een interessante case voor het laden op duurzame zonne-energie. GP zorgt dat het financiële voordeel dat ontstaat zich uit in een lagere laadprijs voor gebruikers en/of groei van de productie van duurzame energie.
 
Samenwerken met meerdere coöperaties in (Noord-)Nederland. GP en LLSC hebben de ambitie om naast de onderlinge samenwerking breder samen te werken met andere coöperaties in (Noord-)Nederland. Hieraan geven zij o.a. invulling met punt a. en punt b. 
Tijdens samenwerking bekijken GP en LLSC samen hoe samenwerking met andere coöperaties inhoudelijk vormgegeven kan worden, bijvoorbeeld met de Ameland Energie Coöperatie. 
 
Samenwerken in onderzoeksproject Solar Miles. GP is samen met Hanze Hogeschool, Ameland Energie Coöperatie, Enexis en Energy Expo. GP en LLSC bekijken gezamenlijk in welke vorm LLSC hieraan kan bijdragen.
 

WIE COÖPERATIES 

 
Living Lab Smart Charging en Grunneger Power werken samen met andere coöperaties in Nederland. 
Meer informatie over Grunneger Power.

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie