Een Europees programma om slimme stroomnetten verder te ontwikkelen.

Interflex (EU Horizon2020)

Interflex is een Europees programma om slimme stroomnetten verder te ontwikkelen. 

WAT SMART GRID

Interflex is een smart grid project op Europees niveau, dat onder leiding staat van de Franse distributienetbeheerder Enedis (voorheen ERDF). Via nieuwe invalshoeken worden de volgende generatie slimme netwerken ontwikkeld, zodat de energietransitie versneld kan worden. Enexis spreekt van het streven naar "een flexibel elektriciteitsnet gebaseerd op nieuwe bedrijfsmodellen". Met de opkomst van duurzame energie, het groeiende aantal elektrische auto's en oplaadpunten, veranderend consumentengedrag en nieuwe technologiĆ«n is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe het elektriciteitsnetwerk optimaal kan blijven leveren

HOE ONDERZOEKSVRAGEN

In het kader van Interflex zullen verschillende Europese distributienetbeheerders (DSO's) onderzoeken hoe slimme netten kunnen bijdragen aan de energietransitie. Ze richten zich daarbij op onderzoeksvragen rond flexibiliteit, opslagsystemen, elektrische auto's als opslag en interoperabiliteit. In Eindhoven worden al deze vragen in de praktijk getest: lokale opslag, EV, slim laden, slimme meters en distributie automatisering.

WIE OPEN INTERFACES

Interflex wordt in Nederland aangestuurd door Enexis en ElaadNL. Zij werken hierin samen met de gemeente Eindhoven en TNO.

 

 

 

 

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie