partners

PlugSurfing

Door de verbinding met OCPI is PlugSurfing op weg om Smart Charging mogelijk te maken voor de EV-rijder op een duurzame en betaalbare manier.
www.plugsurfing.com/nl/

Provincie Gelderland

Samen met de provincie Overijssel heeft de provincie Gelderland een aanbesteding gedaan voor 1400 Smart Charging laadpalen.
www.gelderland.nl

Provincie Limburg

In een samenwerkingsverband met Enexis en de provincie Noord-Brabant heeft de provincie een aanbesteding gedaan voor het plaatsen van 1250 slimme laadpalen.
www.limburg.nl

Provincie Noord-Brabant

In het proefproject ‘Slim Laden, de Brabantse aanpak’ ontwikkelen de provincie Noord-Brabant en netwerkbedrijf Enexis innovatieve, betaalbare en slimme laadpalen.
www.slimladenbrabant.nl

Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is samen met de provincies Utrecht en Flevoland opdrachtgever van MRA-e.
www.noord-holland.nl

Provincie Overijssel

In samenwerking met Enexis onderzoekt de provincie Overijssel de mogelijkheden van flexibele opslag van duurzame energie in elektrische auto's. Uitvoeringsprogramma Nieuwe Energie. 
www.overijssel.nl

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een brede, internationale en studentgerichte onderzoeksinstelling én partner van het Living Lab.
www.ru.nl

Renault

Renault S.A. is een Franse autofabrikant die zich sterk inzet voor de ontwikkeling van elektrische vervoersmiddelen. Samen met het Living Lab Smart Charging onderzoekt zij de mogelijkheden van onder andere Vehicle-to-grid (V2G) technieken. 
group.renault.com/en/

Rendo

Rendo Netwerken beheert en onderhoudt het gas- en elektriciteitsnetwerk in de regio Meppel en stimuleert daarbinnen duurzame projecten.
www.rendo.nl

RSM, Erasmus Centre for Future Energy Business

RSM - a force for positive change in the world. RSM is one of Europe’s top 10 business schools, providing ground-breaking research and education.
www.rsm.nl/ecfeb/home

Social Charging

Social Charging verbindt elektrische rijders zodat deze eenvoudig via een gratis app oplaadpalen kunnen delen met buurtgenoten, collega's en/of onbekenden.
www.social-charging.com

Stedin

Stedin zorgt voor het transport van gas en elektriciteit in de Randstad naar bijna twee miljoen particuliere, zakelijke en overheidsklanten. 
www.stedin.net

Van der Sijs

Smart Charging is belangrijk voor het begrenzen van de netcapaciteit en gepland laden, maar ook voor bewustwording van de gebruiker. Om duurzaam te laden als het kan en snel als het moet, is sturing en informatie essentieel.
www.vdsijs.nl/index.php

Vereniging DOET

Vereniging DOET werkt in het Living Lab Smart Charging samen om Smart Charging internationaal uit te dragen en de standaard te zetten.
www.doetdoet.nl

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie