Quantifying the factors influencing people’s car type choices in Europe 

Gómez Vilchez, J., Harrison, G., Kelleher, L., Smyth, A., Thiel, C. met bijdragen van: Lu, H. and Rohr, C

Artikel gepubliceerd op JRC Science Hub

Kernwoorden:  Low- and zero-emission vehicles,  operating costs, changing attitude, EV, purchase subsidies

 

Interessant voor Living Lab Smart Charging

"Quantifying the factors influencing people’s car type choices in Europe" onderzocht de veranderingen van de attitudes van

De meest in het oog springende conclusie van dit onderzoek is dat in de periode 2012-2017 de houding ten opzichte van elektrisch rijden sterk is veranderd. Er is nu een veel positievere attitude ten opzichte van de elektrische auto en de financiële en duurzame voordelen.

1) In vergelijking tot 2012 beschouwen de Europese respondenten de elektrische auto niet meer als 'heel duur' in de aanschaf. Volgens de onderzoekers kan dit als oorzaak hebben dat er verschillende aankoopsubsidies ter beschikking zijn gesteld door verschillende landen (o.a Duitsland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk).

2) Meer mensen zien het voordeel dat het gebruik van een elektrische auto veel goedkoper is dan rijden op bijvoorbeeld diesel of benzine dan vijf jaar geleden. 

3) De duurzaamheidsvoordelen van de elektrische auto wordt nu door meer mensen erkend dan vijf jaar geleden. Volgens de onderzoekers kan dit een teken zijn van een groeiend bewustzijn onder consumenten waarbij de gevolgen voor het milieu meegenomen worden in afwegingen met betrekking tot aankopen. 

Download deze paper.

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie