Slim laden en ontladen!

Wat is Slim Laden?

Slim Laden (Smart Charging) is een slimme manier om de batterijen van al die elektrische voertuigen te gebruiken om  zonne- en windenergie optimaal te benutten. 
Zo laden we onze elektrische voertuigen op als er veel aanbod is van goedkope zonne- en windenergie, zodat wind en zonneparken niet uitgezet hoeven te worden als het aanbod van zonne- en windenergie groter is dan de vraag. We gebruiken de batterijen van voertuigen om die schone energie op te slaan om er later mee te koken, douchen of bedrijven en woningen te verwarmen. Tegelijkertijd voorkomen we hiermee dat miljardeninvesteringen aan het elektriciteitsnet nodig zijn om de groeiende belasting van het netwerk op te vangen. Je voorkomt namelijk dat iedereen tegelijk gebruik maakt van het netwerk. Door onze elektrische voertuigen slim te laden en te ontladen zetten we belangrijke stappen in de energietransitie.

Slimme laadpalen kunnen twee kanten op ‘praten’. Zo kan het aanbod aan duurzame stroom worden gematched met de behoefte van de berijder. Wil hij pas morgenochtend weg, dan wordt de accu volgeladen in de nacht bij veel windstroom en weinig vraag (omdat iedereen slaapt en fabrieken minder hard draaien). De berijder kan dit via apps gemakkelijk en precies aangeven. Door intelligentie in het systeem toe te voegen kan er een optimaal laadplan wordt vastgesteld voor de gebruiker. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, met de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk, de mate van beschikbaarheid van duurzame energie, de prijs en zelfs je eigen verbruik in huis. Slim laden biedt dus geweldige kansen.

 

Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.Accepteren Meer informatie